top of page
Search
  • Writer's pictureΆννη Θεοχάρη

Στη Σίφνο Για Τη Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!


Συγγραφέας: Τα παιδιά της

Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού Σίφνου

Συντονίστρια: Άννη Θεοχάρη

2 Απριλίου 2019

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου





Ο ήρωας αυτής της ιστορίας ήταν η Φίφο.

Ήταν πιο ψηλή από έναν έφηβο και είχε καρέ μαλλιά που στον ήλιο γινόντουσαν χρυσά. Ακόμα είχε ένα χαρούμενο πρόσωπο και φορούσε έντονα χρώματα ρούχων, κυρίως κόκκινο και κίτρινο. Ήταν καλόκαρδη, χαρούμενη, γλυκιά και νοιαζόταν για τους άλλους.


Ζούσε σε μια χώρα που την έλεγαν Εμαλαγούρνα.

Αυτή η χώρα είχε σπίτια από ζαχαρωτά και τα σπίτια των πιο πλούσιων κατοίκων ήταν φτιαγμένα με υλικά από όλα τα φαγητά του κόσμου! Αυτή η χώρα είχε δυο χωριά: την Αλμυρούπολη και την Ζαχαρούπολη. Οι κάτοικοι της Αλμυρούπολης έτρωγαν μόνο αλμυρά φαγητά και οι κάτοικοι της Ζαχαρούπολης έτρωγαν μόνο γλυκά. Η θάλασσα γύρω από τη χώρα ήταν από χυμό και όταν πάγωνε έτρωγαν όλοι γρανίτες! Τέλος όλα τα αυτοκίνητα ήταν φτιαγμένα από ζαχαρωτά!


Η Φίφο είχε έναν πολύ καλό φίλος, τον μικρό και καλόκαρδο δράκο Χάιφπριντ.

Ήταν κοντός με κόκκινα πορτοκαλί μάτια και είχε στον ώμο του ένα πράσινο τατουάζ με έναν δράκο. Ήταν δυνατός και έξυπνος αλλά και λίγο κατσούφης. Επειδή ήταν μάγκας πέταγε μπλε φωτιές και είχε ένα σκήπτρο με ηλεκτρισμό. Είχε μεγάλα αυτιά και στα μικρά του κέρατα είχε κρεμασμένο ένα σκουλαρίκι, γιατί όπως είπαμε ήταν πολύ μάγκας!


Τα δυο χωριά της Εμαλαγούρνας βρίσκονταν σε πόλεμο!

Η αιτία ήταν ένας θησαυρός που τον ήθελαν όλοι! Όμως το θησαυρό αυτόν τον φυλούσε ένας τρομερός δράκος και έτσι κανείς από τους κατοίκους της Εμαλαγούρνας δεν μπορούσε να πλησιάσει στην σπηλιά του.


Ο δράκος λεγόταν Κατσογλαρούνης και είχε κεφάλι κατσίκας, σώμα γουρουνιού, φτερά γλάρου, ουρά σαύρας και ήταν τόσο μεγάλος όσο μια δεκαόροφη πολυκατοικία. Κάθε πρωί έκλεβε γλυκά από τα παιδιά της Ζαχαρούπολης και τα κρατούσε στη σπηλιά του. Όποιος από τους κατοίκους της Εμαλαγούρνας προσπαθούσε να μπει στη σπηλιά, ο δράκος Κατσογλαρούνης του πετούσε τα γλυκά και τον πλάκωναν οι ζαχαρόπαστες και τα σιρόπια.

Η Φίφο μαζί με το φίλο της τον δράκο Χαιφπριντ, αποφάσισαν να μπουν στη σπηλιά του Κατσογλαρούνη και να πάρουν πίσω το θησαυρό των κατοίκων της Εμαλαγούρνας για να τους τον μοιράσουν και να σταματήσει ο πόλεμος.

Πέρασαν από το μυστικό πέρασμα που ήξερε ο μικρός δράκος μα στο δρόμο πάτησαν μια τσίχλα!


Αυτή η τσίχλα ήταν μαγική! Όποιος την μασούσε είχε βέβαια καθαρή αναπνοή αλλά γινότανε και αόρατος!

Άρχισαν λοιπόν να μασούν την τσίχλα και έγιναν αμέσως αόρατοι! Μπήκαν στη σπηλιά, πήραν τον θησαυρό και τον μοίρασαν στους κατοίκους. Ο πόλεμος στην Εμαλαγούρνα σταμάτησε αμέσως! Αλλά η Φίφο και ο Χάιφπριντ έκαναν ακόμα κάτι. Μοίρασαν την τσίχλα σε όλους τους Εμαλαγουρνέζους και τώρα όλοι μπορούσαν να γίνουν αόρατοι αλλά το πιο σημαντικό: όλοι να έχουν την πιο καθαρή αναπνοή!

11 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page